Toegevoegde waarde van de Matrixmethode op de werkvloer

De investering in het menselijk kapitaal in een organisatie is van groot belang. Welke medewerkers heb ik in de toekomst nodig en waar beschik ik nu over? Hoe behoud ik mijn mensen? Hoe begeleid ik mijn mensen zo efficiënt mogelijk bij hun persoonlijke ontwikkeling? Dit zijn concrete vraagstukken waar leidinggevenden binnen veel organisaties mee worstelen.

De MatriXmethode kan op de werkvloer een handig hulpmiddel zijn. Werknemers leren een effectievere manier van informatieverwerking. Ze leren zichzelf managen. Ze leren emotionele blokkades zelf op te ruimen. Daardoor krijgen ze meer zelfvertrouwen en meer plezier in hun werk. En dat zorgt weer voor een betere werksfeer, meer en effectiever teamwork, tijdwinst en betere prestaties. Heel wat werknemers hebben last van allerlei belemmeringen en blokkades, emotioneie en mentale problemen, traumatische herinneringen en negatieve toekomstbeelden. Het voordeel is dat werknemers leren, door hun eigen strategie te hanteren, een vol hoofd met problemen op te ruimen en hetgeen dat men wil bewaren te ordenen.

Download de folder